Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ας δώσουμε μέλλον στα Όνειρα τους.



Σύμφωνα με τη Unicef, εκατομμύρια είναι τα παιδιά που στερούνται μία ή και περισσότερες βασικές υπηρεσίες, απαραίτητες για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους.

Έκθεση της Unicef, με αφορμή την επέτειο των είκοσι δύο χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αναφέρει πως συνολικά 148 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι λιπόβαρα σε σχέση με την ηλικία τους.

 Επιπλέον, 2 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 15 ετών σε όλο τον κόσμο ζουν με AIDS, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς την ενημέρωση και πρόληψη, ενώ 15 εκατομμύρια έχουν χάσει τον ένα ή και τους δύο γονείς τους εξαιτίας του ιού. Επίσης, 500 εκατ. έως 1,5 δισ. παιδιά είναι άμεσα ή έμμεσα θύματα βίας.

Πάνω από 64 εκατομμύρια γυναίκες 20 έως 24 ετών στον αναπτυσσόμενο κόσμο παντρεύτηκαν πριν τα 18 τους χρόνια, ενώ 14 εκατ. νεαρές γυναίκες γίνονται μητέρες σε ηλικία 15-19 ετών.

70 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε 29 χώρες έχουν υποστεί την απαράδεκτη πρακτική του ακρωτηριασμού ή της αποκοπής των γεννητικών τους οργάνων. Όσον αφορά την εκμετάλλευση των παιδιών, περίπου 150.000.000 από αυτά ηλικίας 5 έως 14 ετών εμπλέκονται στην παιδική εργασία, με 1,2 από αυτά να πέφτουν θύματα παράνομης εμπορίας και διακίνησης κάθε χρόνο.

Πικρή αλήθεια επίσης, αποτελεί το γεγονός πως υπάρχουν πάνω 650 ιστοσελίδες διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ, με αποτέλεσμα το έγκλημα αυτό να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.