Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Γιατί να σπουδάσω στην Ελλάδα


Σήμερα υπάρχει στην Ελλάδα ένας μεγάλος αριθμός ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, τα οποία προσφέρουν προγράμματα σπουδών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων σπουδών. Συνολικά υπάρχουν 21 ΑΕΙ και 16 ΑΤΕΙ στην Ελλάδα. Στα ιδρύματα αυτά δραστηριοποιούνται συνολικά 260 τμήματα ΑΕΙ και 195 τμήματα ΑΤΕΙ, σύνολο δηλαδή 455 ειδικότητες. Τα επιστημονικά πεδία που περιέχουν το σύνολο των τμημάτων/ειδικοτήτων είναι τα ακόλουθα:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Περιλαμβάνει τις ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες.
2ο Επιστημονικό Πεδίο: Περιλαμβάνει τις θετικές επιστήμες.
3ο Επιστημονικό Πεδίο: Περιλαμβάνει τις επιστήμες υγείας.
4ο Επιστημονικό Πεδίο: Περιλαμβάνει τις τεχνολογικές επιστήμες.
5ο Επιστημονικό Πεδίο: Περιλαμβάνει τις οικονομικές επιστήμες.

Γιατί να σπουδάσω στην Ελλάδα


Σήμερα υπάρχει στην Ελλάδα ένας μεγάλος αριθμός ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, τα οποία προσφέρουν προγράμματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων σπουδών.

Το επίπεδο σπουδών στην Ελλάδα παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Το συνολικό κόστος σπουδών σας θα είναι τελικά χαμηλότερο, ακόμα και αν περάσετε σε σχολή που δεν θα είστε στον μόνιμο τόπο κατοικίας σας

Δεν θα χάσετε πολύτιμο χρόνο για την «περίοδο προσαρμογής» σε μία ξένη χώρα και θα αποφύγετε τις σχετικές δυσκολίες

Όλες οι εργασίες, συνεντεύξεις κ.λ.π. που θα κλιθείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας θα γίνουν εντός ελληνικού εδάφους, που θα σας επιτρέψει να μην χάσετε την επαφή σας με την ελληνική πραγματικότητα, είτε επαγγελματικά (μελλοντικά), είτε ακαδημαϊκά

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων δημιουργούνται φιλίες που κρατάνε μια ζωή. Έχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα που έχουν σπουδάσει στον τόπο καταγωγής τους έχουν διατηρήσει αυτές τις φιλίες, ενώ τα άτομα που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό χάνουν τις επαφές με τους φίλους τους μετά την επιστροφή τους (εφόσον φυσικά επιστρέψουν)