Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Περιζήτητοι οι απόφοιτοι των Οικονομικών σχολών!



Eυοίωνες -συγκριτικά με άλλες επαγγελματικές κατηγορίες- είναι οι προοπτικές που ανοίγονται στην αγορά για όσους έχουν σπουδάσει σε τμήματα οικονομικών επιστημών.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα και η οποία επεκτείνεται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθιστά επιτακτική την ανάγκη για επιστήμονες κύρους πάνω στο γνωστικό αντικείμενο των οικονομικών επιστημών αλλά και όλες τις συναφείς ειδικότητες.
Καθημερινά, άλλωστε, και εξαιτίας των νέων μέτρων που λαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανατρέπουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ζητείται η συμβουλή από ειδικούς στον χώρο των οικονομικών, όπως λογιστές, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους κ.λ.π.

Σχετικά με τις προοπτικές στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τα πιο ανταγωνιστικά και περιζήτητα τμήματα είναι αυτά των οικονομικών επιστημών, καθώς οι απόφοιτοί τους δεν δυσκολεύονται να αποκατασταθούν επαγγελματικά. Πτυχίο το οποίο θα έχει ιδιαίτερη ζήτηση τα επόμενα χρόνια είναι αυτό από τις σχολές ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ - ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

Πέρα απο τα πανεπιστημιακά τμήμα αρκετά από τα τμήματα των ανώτερων τεχνολογικών εκπαιδευτικών  ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ) είναι προσιτά ακόμη και στους μαθητές με χαμηλότερες βαθμολογίες. Στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων και στο τμήμα λογιστικής οι βάσεις κυμαίνονται απο 8.23 μόρια εως 12.84 μόρια.

 Το φροντιστήριο μας διαθέτει έμπειρο πτυχιούχο οικονομολόγο που σας εγγυάται την επιτυχία στα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωριας, Διοίκησης και Οργάνωσης επιχειρήσεων και Υπηρεσιών καθως και των μαθημάτων Μικροοικονομία και Μακροοικονομία που προβλέπει το νέο σύστημα και σας δίνει την δυνατότητα να επιτύχετε στη σχολή της αρεσκείας σας!

Για όσους, πάντως, ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε ένα από τα οικονομικά τμήματα της χώρας, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι η πλειονότητα των αποφοίτων έχει καλύτερες προϋποθέσεις απορρόφησης από αρκετούς κλάδους, ενώ πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά σταθερά απασχολούμενων στελεχών.

Ευρύ φάσμα επιλογών για τους αποφοίτους
Σε ένα μεγάλο φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν οι απόφοιτοι των οικονομικών σχολών, οι οποίοι ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, σε μία εποχή που ζητάει ολοένα και περισσότερα εξειδικευμένα στελέχη. Κωδικοποιημένα μπορούμε να αναφέρουμε ότι οι απόφοιτοι των τμημάτων οικονομικών επιστημών μπορούν να δραστηριοποιηθούν στο εμπόριο, στη διεθνή οικονομία, στα νομισματικά θέματα, ως οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές, ως ερευνητικό προσωπικό, ως οικονομικοί σύμβουλοι, φοροτεχνικοί, σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας, σε τράπεζες κ.ά.